Wie is Colinda Veeneman?

Al mijn hele leven is tekenen een grote passie van me. Nog steeds vind je in onze familie tekeningen en schilderijen aan de muur die ik als kind en tiener heb gemaakt. Ik had graag een opleiding aan een Kunstacademie gedaan, maar mijn ouders leek het beter dat ik een studie zou doen en een baan zou zoeken met meer financiële zekerheid. Zo kwam ik via het toerisme uiteindelijk in de financiële wereld terecht.

Maar de kunst liet mij niet los.
Naast mijn werk als financieel adviseur ben ik blijven schilderen. Ik heb cursussen en workshops gevolgd bij Elly Bos in Beekbergen, bij Markant in Apeldoorn, bij Kees Blom in Apeldoorn en bij Marius van Dokkum in Ugchelen. Stuk voor stuk kunstenaars die ik enorm bewonder.

In mijn werk, voornamelijk gemaakt met olieverf, probeer ik kleur en werkelijkheid zo mooi mogelijk weer te geven. Ik zoek naar schoonheid in alledaagse dingen en probeer de sfeer die ik voel over te brengen op de kijker. Maar wat ik het allerleukste vind is het plezier en de rust die ik ervaar tijdens het schilderen. En dat gevoel wil ik graag met jullie delen via mijn werk en via deze website.